gezondheidvoeding

Gezond de decembermaand doorkomen? Zo doe je dat

0

December is de maand van de feestdagen. Dat betekent een hoop gezelligheid en lekkernijen. Ben je hard aan het werken aan een gezonde levensstijl? Dan wil je dit natuurlijk niet helemaal verpesten in de maand december. Hoewel het niet altijd even makkelijk is, kun je de decembermaand wel gezond doorkomen. Hoe je dat doet? Wij zetten het hieronder voor je op een rij!

Neem kleine porties

Heb je een feestelijk diner op de planning? Dan is het verleidelijk om lekker veel te eten. Als je echter graag gezond blijft in de decembermaand, is het beter om kleine porties te nemen. Vooral als je aan het afvallen bent, is dat slim om te doen. Als je kleinere porties neemt, voorkom je dat je onnodig te veel calorieën binnenkrijgt. Het is ook slim om niet te snel te eten. Hoe langzamer je eet, hoe meer tijd je lichaam heeft om signalen te geven dat je al genoeg gegeten hebt.

Beloon jezelf

Je gezonde levensstijl aanhouden kan in december een flinke uitdaging zijn. Als je veel diners en borrels op de planning hebt staan, is het tenslotte lastig om je gezonde gewoontes door te zetten. Wil je toch graag gemotiveerd blijven, dan is het goed om jezelf zo nu en dan te belonen met wat leuks. Dit hoeft niet met eten, maar met andere dingen. Als je jezelf een beloning geeft voor je goede inzet, dan geeft dat weer meer motivatie.

Jezelf belonen is natuurlijk op verschillende manieren mogelijk. Denk aan een leuk cadeau, dagje vrij of uitje. Zoek je een beloning die helemaal bij de decembermaand past en ben je dol op beauty? Dan maak je met een beauty adventskalender een goede keuze.

Maak gezonde keuzes

Als je een diner hebt tijdens de feestdagen, is de kans groot dat hier een hoop ongezonde opties tussen zitten. Toch hoeft het niet te betekenen dat er niks gezonds te kiezen is. Als er gezonde opties zijn, is het slim om daar zoveel mogelijk voor te gaan. Denk bijvoorbeeld aan fruit, groenten en vis.

Blijf zo actief mogelijk

Gezond de decembermaand doorkomen doe je ook door actief te blijven. Probeer genoeg tijd vrij te maken om in beweging te komen. Maak regelmatig een wandeling of fietstocht of duik de sportschool in. Door genoeg te bewegen, verbrand je extra calorieën. En dat kan wel een goed van pas komen in de maand december!

Deze tips hierboven helpen je erbij om de feestelijke decembermaand op een gezonde manier door te komen. Zo voorkom je dat je straks spijt hebt van wat je allemaal hebt gegeten en gedronken. Zorg voor een goede balans, dan geeft dat een hoop voldoening!

Redactie
Als auteur van gezondheidonline.be heet ik je hartelijk welkom op onze platform. Ik ben gepassioneerd door alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de medische en gezondheidssector, heb ik een diepgaande kennis opgebouwd over diverse gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Mijn doel is om jou te voorzien van betrouwbare informatie, praktische tips en inspirerende inzichten die je kunnen helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Door mijn artikelen en adviezen hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw welzijn en dat van anderen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan naar een gezondere levensstijl!

Seksuele uitdagingen na de 60: hoe ze te overwinnen

Previous article

3 tips voor een gezonde start van het nieuwe jaar

Next article

You may also like

Comments

More in gezondheid