gezondheid

Wat een goed bed voor jouw gezondheid kan betekenen

0
Wat een goed bed voor jouw gezondheid kan betekenen
Het is algemeen bekend dat een goede nachtrust zeer positief werkt op je gezondheid. Daarbij wordt aanbevolen om tenminste 7 a 8 uur slaap per nacht te hebben. Ook de kwaliteit van het bed en matras spelen een rol bij de kwaliteit van de slaap, en dus bij de invloed op de gezondheid.

Ons lichaam herstel tijdens de slaap

Voor een goede is een goede nachtrust van essentieel belang. Tijdens de slaap rust het lichaam en de geest uit en worden de inspanningen en indrukken van de dag ervoor verwerkt. Het lichaam heeft dit herstel nodig om er de volgende dag weer vol tegenaan te gaan. Heb je over het algemeen een goede nachtrust, dan ben je ook minder vatbaar voor infectieziektes.

Een goede nachtrust is niet alleen 8 uur slaap

Onderzoekers hebben vastgesteld dat een mens gemiddeld 7 a 8 uur slaap per nacht nodig heeft om het lichaam voldoende te laten herstellen. Er is echter meer dan alleen dat nodig voor een goede nachtrust. Ook de kwaliteit van het bed, matras, lattenbodem en beddengoed spelen, net als het klimaat in de slaapkamer, een grote rol bij het herstel van het lichaam. Slaap je immers niet op een goed bed, of in een te warme of koude kamer, dan heb je een grote kans dat je onrustig slaapt, regelmatig wakker wordt of zelfs vermoeid opstaat en dat is niet bevorderlijk voor je gezondheid.

Zorg voor een goed bed

Ook een goed bed, met een goed matras en een goede lattenbodem speelt zoals gezegd een belangrijke rol bij je gezondheid. De beste bedden koop je over het algemeen bij een specialist, en niet bij doe-het-zelf of budgetwinkels. Zo’n specialist in bedden en in andere woninginrichting is Emob. Bij dit woonwarenhuis heeft men verstand van goed slapen en word je derhalve, desgewenst, geadviseerd wat het juist bed en de juiste lattenbodem is dat past bij jouw slaapwensen. Daarbij spelen namelijk lichaamsgewicht en lichaamsbouw ook een rol. In de winkel staan de slaapspecialisten altijd klaar om jou hierin te adviseren en als je online bestelt kun je altijd telefonisch of per email contact opnemen en om advies vragen. Je koopt een bed namelijk voor gebruik gedurende vele jaren en wilt, ten behoeve van je gezondheid, daar natuurlijk altijd goed op slapen.

Een bed kopen

Besluit je een bed te kopen bij de specialisten van Emob dan heb je een ruime keuze. Zo kun je kiezen uit eenpersoonsbedden, kingsize bedden of kun je een bed kopen 140×200 voor het geval je wat minder ruimte in de slaapkamer hebt. Wat ook jouw woonsituatie en slaapwensen zijn, de collectie is dusdanig groot dat je er altijd een bed van goede kwaliteit vindt, met bijbehorende accessoires zoals hoofdkussen, matras en lattenbodem. Want ook die zijn heel belangrijk voor een goede nachtrust en dus een gezond leven.

Redactie
Als auteur van gezondheidonline.be heet ik je hartelijk welkom op onze platform. Ik ben gepassioneerd door alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de medische en gezondheidssector, heb ik een diepgaande kennis opgebouwd over diverse gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Mijn doel is om jou te voorzien van betrouwbare informatie, praktische tips en inspirerende inzichten die je kunnen helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Door mijn artikelen en adviezen hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw welzijn en dat van anderen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan naar een gezondere levensstijl!

Hoe beïnvloedt watersport je gezondheid?

Previous article

Een gezond vegan dieet zonder wat te missen, is dat mogelijk?

Next article

You may also like

Comments

More in gezondheid