Overige

Zo zorg je voor een gezond binnenklimaat tijdens je autovakantie

0
Zo zorg je voor een gezond binnenklimaat tijdens je autovakantie

Kies jij deze zomermaanden voor een autovakantie binnen Europa? Je zit in dat geval al snel acht of tien uur in de auto. Bij een autovakantie zijn er tal van verschillende factoren om vooraf rekening mee te houden. Wat is de dekking van je huidige autoverzekering? Kun je bijvoorbeeld rekenen op hulp van de verzekeraar, wanneer je onverhoopt met pech langs de kant van de weg komt te staan? Welke schade wordt bij noodweer in het buitenland gedekt door de polis? Het kan vaak geen kwaad om een online autoverzekering simulatie uit te voeren, waarmee je de dekking en premie van je huidige autoverzekering naast die van andere verzekeraars legt. Loont het in jouw geval of nog voor je vakantie over te stappen van verzekeraar? Het levert je mogelijk al snel een besparing van een paar tientjes op.

In dit artikel lees je meer over de voorbereiding op een autovakantie. Wat moet je meenemen onderweg en hoe zorg je voor een gezond binnenklimaat in je auto?

Neem altijd meerdere flesjes water mee in de kofferbak

Onmisbaar in iedere auto, niet alleen tijdens een autovakantie, is een aantal flesjes water in de kofferbak. Je kunt onverhoopt langdurig in de file komen te staan. In de brandende zon is dat geen pretje, zeker niet wanneer het vaststaat en je de automotor uitzet. De verkoelende airco biedt in zo’n geval geen uitkomst. Door voldoende water te drinken koelt je lichaam af en voorkom je oververhitting. Vergelijkbaar met een lange file, is de situatie waarin je met pech langs de kant van de weg staat.

Zorg voor de juiste temperatuur in de auto

Op warme zomerdagen, zeker in Frankrijk, Italië en bijvoorbeeld Spanje, kan het verleidelijk zijn om de airconditioning op een lage stand in te stellen. Pas echter op, je loopt tegen een muur van warmte aan wanneer je uitstapt. Dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Bij een buitentemperatuur rond de 30 graden Celsius wordt het aangeraden om in de auto een temperatuur van zo’n 23 graden aan te houden. Zet de auto al een paar kilometer voor aankomst weer uit. Het helpt vocht in de auto te verdampen, wat de aanwezigheid van bacteriën tegengaat.

Tip: zet de airconditioning van je auto niet direct aan, wanneer je instapt. Verstandiger is het om de ergste warmte uit de auto te laten stromen door eerst een paar kilometer met open ramen te rijden. Dit is ook nog eens beter voor het klimaat!

Redactie
Als auteur van gezondheidonline.be heet ik je hartelijk welkom op onze platform. Ik ben gepassioneerd door alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de medische en gezondheidssector, heb ik een diepgaande kennis opgebouwd over diverse gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Mijn doel is om jou te voorzien van betrouwbare informatie, praktische tips en inspirerende inzichten die je kunnen helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Door mijn artikelen en adviezen hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw welzijn en dat van anderen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan naar een gezondere levensstijl!

4 Goede Redenen om te gaan Fietsen

Previous article

Zo beperk je de impact van geldzorgen op je gezondheid

Next article

You may also like

Comments