gezondheidlichaam

De veelzijdige sta-op-zetel

0
De veelzijdige sta-op-zetel

Denk je aan een sta-op-zetel, dan denk je waarschijnlijk aan senioren of mensen die slecht ter been zijn. Maar niets is minder waar, een sta-op-zetel heeft namelijk voor iedereen ergonomisch gezien veel voordelen. De drie belangrijkste voordelen worden in deze blog benoemd. Daarnaast zijn deze stoelen tegenwoordig zeer stijlvol en zelfs op maat te maken. Een veelzijdige stoel dus!

De voordelen van de sta-op-zetel

De sta-op-zetel wordt steeds populairder onder de mensen, mede door de voordelen die eraan vastzitten. Maar ook doordat deze stoel geheel op maat gemaakt kan worden en zelfs stijlvol kan zijn. De belangrijkste voordelen van deze stoel op een rijtje zijn:

  • hoog zitcomfort en helemaal naar uw maat en wensen aan te passen;

  • veilig en zelfstandig opstaan;

  • een betere en gevarieerde zithouding die de bloedsomloop bevordert.

Hoog zitcomfort

De sta-op-zetel is ontzettend comfortabel, maar bij de meeste winkels alleen verkrijgbaar in standaard maten. Gelukkig zijn er steeds meer opties te vinden waar je zo’n stoel op maat kunt laten maken. Iedereen is namelijk anders en heeft een eigen smaak wat betreft de looks van de stoel. Met behulp van ergonomische experts kun je bij Meubelzorg.be een sta-op-zetel geheel zelf samenstellen. Denk aan de afmetingen, de gehele look van de stoel en zelfs de motor kunt u zelf kiezen.

Veilig en zelfstandig opstaan

Als u niet zelfstandig kunt opstaan of hier hulp bij nodig hebt, dan is de populaire sta op zetel de perfecte oplossing. Met maar één druk op de knop kunt u de stoel in de richting laten bewegen die u wilt. Op deze manier hoeft u zelf geen kracht te gebruiken in uw armen of benen en verspilt u geen energie. Daarnaast kunt u ook nog eens gemakkelijk de arm- en rugleuning volledig afstellen naar uw zin.

Bevordering van bloedsomloop

De sta-op-zetel is gemakkelijk te bewegen in meerdere richtingen. Door de stoel naar achteren te kantelen, zodat uw voeten hoger komen te liggen dan de positie van het hart, stimuleert u de bloedsomloop. Als u last heeft van vocht in de benen, wordt dit als zeer prettig ervaren. Een goede bloedsomloop is voor elk mens belangrijk, het beïnvloedt de spieren, gewrichten en spijsvertering.

De sta-op-zetel zorgt er niet alleen voor dat je veilig en zelfstandig kunt opstaan, maar ook voor een betere zithouding en dus een betere bloedsomloop. Deze veelzijdige stoel is een waardevolle toevoeging voor elk interieur.

Redactie
Als auteur van gezondheidonline.be heet ik je hartelijk welkom op onze platform. Ik ben gepassioneerd door alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de medische en gezondheidssector, heb ik een diepgaande kennis opgebouwd over diverse gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Mijn doel is om jou te voorzien van betrouwbare informatie, praktische tips en inspirerende inzichten die je kunnen helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Door mijn artikelen en adviezen hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw welzijn en dat van anderen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan naar een gezondere levensstijl!

Eindelijk weer eens met z’n tweetjes op pad!

Previous article

Welke soorten magnesium zijn er?

Next article

You may also like

Comments

More in gezondheid