gezondheid

Hoe kan je gezondheid achteruit gaan, doordat je vergeet iets schoon te maken?

0
Hoe kan je gezondheid achteruit gaan, doordat je vergeet iets schoon te maken

Schoonmaken is voor velen niet het favoriete taakje wat er is. Er worden dan ook veel plekken makkelijk vergeten. Dit is niet altijd erg, maar een vies huis of bepaalde vieze plekken kunnen effect hebben op je gezondheid. Dit wil je natuurlijk voorkomen. We gaan je er alles over vertellen!

Bevroren bacteriën

De vriezer wordt door veel mensen dagelijks gebruikt. Alleen gaan veel bacteriën niet dood bij de temperatuur in de vriezer. Ze raken slechts in winterslaap en zodra ze uit de vriezer komen worden ze weer wakker. Ze komen makkelijk in alle hoekjes en gaatjes van je vriezer en zullen er voor zorgen dat je eten uiteindelijk alsnog kan bederven. Wanneer het eten niet goed verhit wordt na het ontdooien, kun je erg ziek worden van deze bacteriën. Het goed schoonmaken van je vriezer is dan ook belangrijk voor de veiligheid van het eten dat je erin bewaard.

Huishoudelijke apparaten schoonmaken

Ook apparaten die voor je schoonmaken of die je in het dagelijkse leven gebruikt, moeten regelmatig schoongemaakt worden. Zo zul je bijvoorbeeld de waterkoker of de nespresso ontkalken regelmatig moeten doen. De kalkaanslag op zichzelf is niet per se slecht voor gezondheid. Wel biedt het bacteriën de kans om makkelijker te nestelen en is een brokje kalk dat in je koffie belandt niet echt lekker. Ook apparaten zoals de vaatwasser en wasmachine zijn een perfecte plek voor het ontwikkelen van bacteriën. Het zijn warme en vochtige omgevingen waar ze zich erg fijn voelen. Wanneer je deze nooit schoonmaakt zullen deze bacteriën op je vaat of kleding blijven zitten. Hier kun je ziek van worden of een vervelende huidirritatie van krijgen.

Vergeten plekken

Er zijn genoeg plekken in huis die wel met enige regelmaat schoongemaakt worden, maar ook genoeg plekken die al snel vergeten worden. Juist deze plekken kunnen schadelijk voor je gezondheid worden. Denk hierbij eens aan je voegen in de badkamer. Hier kan makkelijk schimmel ontstaan, wat slecht voor je luchtwegen kan zijn als je het niet schoonmaakt. Maar heb je ook weleens gedacht aan hoe virussen makkelijk verspreiden? Virussen en bacteriën verspreiden zich het makkelijkst via handvatten, deurklinken en lichtknopjes. Ook deze plekken worden niet vaak genoeg schoongemaakt. Vergeet deze dan ook zeker niet te desinfecteren om zo te voorkomen dat je ziek wordt of het zich makkelijk verspreidt. Zo blijf je gezond!

Redactie
Als auteur van gezondheidonline.be heet ik je hartelijk welkom op onze platform. Ik ben gepassioneerd door alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de medische en gezondheidssector, heb ik een diepgaande kennis opgebouwd over diverse gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Mijn doel is om jou te voorzien van betrouwbare informatie, praktische tips en inspirerende inzichten die je kunnen helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Door mijn artikelen en adviezen hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw welzijn en dat van anderen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan naar een gezondere levensstijl!

Gezonde spanning: hoe ga je daar mee om?

Previous article

4 Goede Redenen om te gaan Fietsen

Next article

You may also like

Comments

More in gezondheid