Overigevoeding

Hoe kun je het beste je vriezer ontdooien?

0
Hoe kun je het beste je vriezer ontdooien

Door ijs van de wanden van jouw vriezer te verwijderen, win je vriezerruimte terug. Zo help je jouw vriezer om efficiënter te werken. Als het op een toendra begint te lijken, lees dan verder hoe de vriezer snel en gemakkelijk te ontdooien.

 

Bereid de vriezer voor voordat je ijs verwijdert

  • Controleer eerst of jouw vriezer een zelfontdooifunctie heeft die momenteel kapot is. Als dit het geval is, plan dan een reparatieservice voor de vriezer, zodat je deze niet handmatig hoeft te ontdooien. De meeste nieuwere units hebben deze functie. Haal alle items uit de vriezer, inclusief voedsel en ijsbakjes. Als het een koel-vriescombinatie is, haal dan ook items uit het koelgedeelte.
  • Bewaar alles in een koelbox of een tweede vriezer terwijl je werkt. Als je weinig koelere ruimte hebt, plan dan vooruit. Door een aanzienlijk deel van het voedsel te eten in de weken voorafgaand aan deze klus.
  • Haal de stekker uit het stopcontact en open de vriezerdeur. Stapel handdoeken in en onder de vriezer.

 

Ontdooi de vriezer handmatig

De eenvoudigste manier om de vriezer te ontdooien is door de stekker uit het stopcontact te halen. En zo het ijs op natuurlijke wijze te laten smelten. Zolang jouw diepvriesproducten op een koude plek worden bewaard, hoef je je niet te haasten. Zet gewoon de vriezerdeur open en laat het ijs een nacht smelten terwijl je handdoeken het water opnemen.

Verplaats ‘s morgens de resterende stukken ijs naar de gootsteen om het smelten te beëindigen. Droog alles af met schone handdoeken en klaar. Misschien wil je van deze gelegenheid gebruik maken om de vriezer schoon te maken en items te ordenen. Voordat je de vriezer weer aansluit en het voedsel er weer in doet.

 

Hoe snel je vriezer ontdooien?

Zet een pan met kokend water in de vriezer op wat handdoeken of een onderzetter. Door de stoom zullen dikke brokken ijs sneller loskomen. Verwarm het water elke 15 minuten opnieuw om de vaart erin te houden.

 

Is het ontdooien van een vriezer met een föhn oké?

Zeker. Doe het gewoon veilig. Richt de föhn op het ijs. Zo voorkom je elektrische schokken door ervoor te zorgen dat druppelend water niet in contact komt met de föhn.

 

Moet ik het ijs uit mijn vriezer halen?

Gebruik een plastic spatel om smeltend ijs weg te schrapen. Niet met een mes of ander scherp voorwerp aan het ijs peuteren. Omdat dit een gat in de vriezerwand kan prikken of het koelmiddelruim kan doorboren.

 

Wat als er zich heel vaak ijs in de vriezer vormt?

Als jouw vriezer drie of vier keer per jaar moet worden ontdooid, kan er een probleem zijn. Bijvoorbeeld met de thermostaat, deurafdichting, afvoer, ontluchting of een ander onderdeel. Neem contact op met een reparateur om jouw vriezer weer normaal te laten functioneren.

 

Wat te doen met voedsel als je de vriezer ontdooit?

Terwijl je wacht tot het ijs smelt, beoordeel je jouw voorraad diepvriesproducten en beslis je wat je wilt bewaren. Haal de items één voor één uit de koelbox of extra vriezer om te voorkomen dat de etenswaren ontdooien. Gooi alles weg wat mysterieus is of waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Zelfs als het bevroren is, kan voedsel nog steeds bederven of in de vriezer verbranden.

Terwijl je items terug in jouw vriezer laadt, moet je ervoor zorgen dat de ruimte niet te vol raakt. Het apparaat heeft ruimte nodig om koude lucht te laten circuleren. Hierdoor blijft het voedsel voldoende bevroren blijven en wordt ijsvorming verminderd. Jouw vriezer werkt ook efficiënter als hij niet te vol zit.

 

Grijp deze kans om de vriezer schoon te maken

Zodra de vriezer ijsvrij is, maak je het snel schoon met een zeepachtig washandje. Veeg de deurafdichtingen schoon om ervoor te zorgen dat de vriezer goed sluit om een efficiënte werking te ondersteunen. Spoel en droog de binnenkant grondig af voordat je de vriezer weer aansluit en weer bevoorraadt. Dit is ook het perfecte moment om je koelkast schoon te maken, zodat je een smetteloze koel-vriescombinatie hebt.

 

Lees ook eens:


							
Redactie
Als auteur van gezondheidonline.be heet ik je hartelijk welkom op onze platform. Ik ben gepassioneerd door alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de medische en gezondheidssector, heb ik een diepgaande kennis opgebouwd over diverse gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Mijn doel is om jou te voorzien van betrouwbare informatie, praktische tips en inspirerende inzichten die je kunnen helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Door mijn artikelen en adviezen hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw welzijn en dat van anderen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan naar een gezondere levensstijl!

Wat is discusprotrusie en welke oefeningen kun je doen?

Previous article

Wat en wanneer kun je het beste ontbijten voor het sporten?

Next article

You may also like

Comments