lichaamvoeding

Duurzaam afvallen: zo doe je dat

0
Duurzaam afvallen - zo doe je dat

Zit jouw kleding de laatste tijd wat minder lekker? Of pas je niet helemaal meer in die fijne spijkerbroek? Er zijn verschillende redenen waardoor je soms een beetje kunt aankomen, en dit is natuurlijk helemaal niet erg. Toch kan het zo zijn dat je hierdoor wat minder lekker in je vel zit. Je kunt er dan ook voor kiezen om wat kilo’s kwijt te raken. Maar hoe pak je dit eigenlijk aan? En hoe zorg je ervoor dat deze kilo’s er niet meer terug aan komen? Afvallen is in de theorie een simpele rekensom. Je moet namelijk meer calorieën verbranden dan dat je gebruikt. In de praktijk is afvallen vaak iets lastiger voor de meeste mensen. Het is daarom ook mogelijk om Optiphar te raadplegen. Daarnaast zijn er veel tips die je kunt gebruiken tijdens het afvallen. Daarover lees je in deze blog meer.

Zorg voor voldoende beweging

Een belangrijk onderdeel tijdens het afvallen is beweging. Het kan zo zijn dat je altijd al veel aan beweging hebt gedaan. Sporten en bewegen is namelijk gezond voor iedereen. Wanneer je wat kilo’s kwijt wilt raken kun je ervoor kiezen om wat meer tijd door te brengen in de sportschool. Ook andere vormen van beweging kunnen het afvallen stimuleren. Kies bijvoorbeeld wat vaker voor de trap of pak iets vaker de fiets in plaats van de auto. Deze kleine aanpassingen kunnen op de lange termijn een groot verschil maken. Zorg ervoor dat je altijd een vorm van beweging aanhoudt die past bij jouw levensstijl. Hierdoor zul je het langer volhouden.

Voeg meer groente en fruit toe aan je maaltijden

Groente en fruit zijn gezond en bevatten daarnaast niet zo veel calorieën. Het is dan ook verstandig om tijdens het afvallen wat vaker voor dit soort voedingsmiddelen te kiezen. Een rijkgevulde salade tijdens de lunch kan dankzij het lage aantal calorieën een flinke portie zijn. Hierdoor heb je niet het gevoel dat je jezelf tekort doet als het gaat om je voeding. Het opeten van een salade met veel groente duurt vaak nog langer dan het eten van drie boterhammen. Toch zit er een groot verschil in het aantal calorieën. Daarnaast bevatten groente en fruit veel vezels. Het is erg belangrijk om deze tijdens het afvallen voldoende binnen te krijgen.

 

Lees ook eens:

Image by storyset on Freepik
Redactie
Als auteur van gezondheidonline.be heet ik je hartelijk welkom op onze platform. Ik ben gepassioneerd door alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de medische en gezondheidssector, heb ik een diepgaande kennis opgebouwd over diverse gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Mijn doel is om jou te voorzien van betrouwbare informatie, praktische tips en inspirerende inzichten die je kunnen helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Door mijn artikelen en adviezen hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw welzijn en dat van anderen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan naar een gezondere levensstijl!

Waarom het goed is om je diepe slaap te verbeteren + Tips

Previous article

Hoeveel calorieën zitten er in een banaan en andere voedingsfeiten

Next article

You may also like

Comments

More in lichaam