gezondheidsporten

Mag je wandelen met vocht in knie?

0
Mag je wandelen met vocht in knie

Vocht in de knie komt veel voor, bij zowel mannen als vrouwen. Als je meer informatie over dit onderwerp wilt, ben je hier precies op de goede plek. Je vraagt jezelf wellicht af wat je zelf allemaal wel en niet mag doen met vocht in de knie. Ook ben je misschien benieuwd hoe lang deze klacht kan duren. Wandelen met vocht in knie, zeker als je veel van wandelen houdt, kan dat een belangrijke vraag zijn.

 

Wat is vocht in de knie

Vocht in een knie klinkt zo raar. Wat houdt het eigenlijk precies in? En hoe komt het dat je vocht in je knie krijgt? In de meeste gevallen heeft het te maken met een stukje overbelasting. Wellicht sportte je te vaak of te intensief. Teveel hardlopen kan ook een oorzaak zijn. Ook kan er vocht ontstaan als je bent gevallen of wanneer je je knie verdraaide.

Verder kan het stoten van de knie zorgen voor vocht in de knie. Een laatste optie is dan nog dat het ontstaan is als gevolg van een operatie. Vocht in de knie merk je heel duidelijk, want je knie wordt een stuk dikker. Bewegen gaat vaak ook iets minder lekker, soms ga je zelfs een beetje slepen met het betreffende been.

 

Mag je wandelen met vocht in de knie?

Je mag zeker wel wandelen als je last hebt van dit probleem. Bewegen blijft eigenlijk altijd goed. Maar je moet natuurlijk wel uitkijken wat je doet. Je kunt niet net zo fanatiek sporten als dat je gewend was. Het een en ander moet weer voorzichtig opgebouwd worden, met wandelen kan dat natuurlijk uitstekend.

Soms kan het vocht ook ontstaan zijn door te intensief wandelen. Denk aan wandelaars die trainen voor bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse. Dan vraag je even heel veel van je lijf. Bij elke stap die je zet, moet je knie dit opvangen. Maar als je het wandelen heel rustig opbouwt en begint met slechts een paar kilometer, dan kan dat zeker wel. Ook als je te maken hebt met vocht bij je knie.

 

Tips als je gaat wandelen met vocht in een of beide knieën

Tips als je gaat wandelen met vocht in een of beide knieënHeb je erg veel zin om het wandelen weer op te pakken, dan kan dat zeker. Maar let even op onderstaande tips. Misschien komen ze niet allemaal van pas, maar er zitten er vast een paar tussen waar jij mee uit de voeten kan. En dan hopen we dat het vocht zo snel mogelijk verdwijnt en dat je er zo min mogelijk last van hebt tijdens het wandelen.

  • Bouw het rustig op en heb je een eindje gewandeld, bouw daarna dan altijd even een periode van rust in

  • Gebruik een kniebandage om je knie meer steun te geven, dit product is op diverse plaatsen verkrijgbaar en is altijd handig om in huis te hebben. Kniebandages helpen heel goed bij de doorbloeding en stimuleren een spoedig herstel

  • Is het vocht nog maar net ontstaan, dan is het fijn om de zwelling meteen zoveel mogelijk tegen te gaan door middel van een icepack

  • Wandel in een heel rustig tempo, om je knie niet te veel en te zwaar te belasten

  • Draag een kniebrace tijdens het wandelen

 

Als het goed is, zal het vocht al na een paar dagen minder worden. Is het vocht helemaal weg, dan betekent dat niet dat het probleem direct helemaal voorbij is en dat je weer voluit gas kunt geven. Doe nog een paar dagen wat rustiger aan, ook met wandelen. Soms kan vocht in je knie ook te maken hebben met artrose.

 

Lees ook onze andere artikelen over wandelen en gezondheid door:

 

 

 

Cramps photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Woman exercising photo created by freepik - www.freepik.com
Redactie
Als auteur van gezondheidonline.be heet ik je hartelijk welkom op onze platform. Ik ben gepassioneerd door alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de medische en gezondheidssector, heb ik een diepgaande kennis opgebouwd over diverse gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Mijn doel is om jou te voorzien van betrouwbare informatie, praktische tips en inspirerende inzichten die je kunnen helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Door mijn artikelen en adviezen hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw welzijn en dat van anderen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan naar een gezondere levensstijl!

Mag je wandelen met een verstuikte enkel?

Previous article

Mag je wandelen met een hersenschudding?

Next article

You may also like

Comments

More in gezondheid