gezondheidlichaamvoeding

De voordelen van een EMB bloedtest

0
De voordelen van een EMB bloedtest

Wil je meer inzicht in je fysieke welzijn? Je kunt een EMB bloedtest af laten nemen om jouw interne gezondheid te beoordelen. Het biedt een analyse van levende bloedcellen om je te informeren over verschillende gezondheidskenmerken, waaronder cellulaire gezondheid, voedingstekorten en immuunstress.

Wat is een EMB bloedtest?

De EMB bloedtest is geen test voor het diagnosticeren van ziekten. In plaats daarvan dient het als een beoordelingsinstrument om te zien hoe bloed zich in jouw lichaam gedraagt. Deze observaties stellen behandelaars in staat om te zien hoe leefstijlfactoren jouw gezondheid beïnvloeden. Zodat er passend advies gegeven kan worden.

De EMB test geeft je informatie over reguliere waarden zoals bloedplaatjes, hemoglobine, rode en witte bloedcellen etc.  Dit is heel belangrijk omdat deze waarden je waarschuwen als er iets ernstig uit balans is. In dat geval wordt je doorverwezen naar een reguliere arts.

Levende bloedcellen kunnen bijvoorbeeld tekenen van degeneratie onthullen, zoals immuunstress, leverzwakte en overtollige vetcirculatie. Dezelfde test kan ook meerdere vitamine- en mineraaltekorten, hormonale onevenwichtigheden, suikeronevenwichtigheden en neigingen tot een allergische reactie opsporen.

Wat kun je verwachten van een EMB bloedtest?

Een EMB bloedtest is een eenvoudige procedure. Met behulp van een wegwerplancet neemt jouw behandelaar een klein bloedmonster uit jouw vingertop. Dit gebeurt snel en pijnloos. Vervolgens plaatst deze het monster op een glasplaatje onder een donkerveldmicroscoop. Een aangesloten camera legt de onmiddellijke resultaten vast en jouw behandelaar kan daarom jouw bloed live zien.

Voordat de EMB bloedtest wordt afgenomen, kan jouw behandelaar vragen stellen over jouw dieet. Evenals over eventuele supplementen die je gebruikt en jouw algemene hydratatiestatus. Hierna wordt jouw bloed bekeken op cellulair niveau en worden de resultaten genoteerd. Dat stelt jouw behandelaar in staat om veranderingen in jouw dieet voor te stellen en suppletie aan te bevelen. Dit om eventuele tekortkomingen te corrigeren, afhankelijk van jouw resultaten.

Meestal wordt er een vervolganalyse van 10 tot 12 weken na jouw eerste afspraak aanbevolen. Zo blijf je op de hoogte van verbeteringen na behandelingsopties. Het is een geweldige manier om je gezondheid op het goede spoor te houden. Ook kan het je motiveren om die allerbelangrijkste veranderingen aan te brengen om je lichaam en geest te verbeteren. In sommige gevallen kunnen er andere tests en beoordelingen voor worden gesteld.

Bioresonantie

Bij de EMB bloedtest wordt jouw bloed gescreend met bioresonantietechnologie. Op die manier kan informatie verkregen worden die in sommige gevallen al lang geleden is ontstaan. Dit kan een negatief effect hebben op jouw organisme.

Wat wordt er gemeten?

 • Vitaminen, mineralen en vetzuren
 • Hormonen
 • Neurotransmitters
 • Stress parameters
 • Intestinale parameters
 • Virale, parasitaire en bacteriële belasting
 • PNI (psycho-neuro immunologie) stoornissen
 • Orgaanblokkades
 • Voedselintoleranties

Is een EMB bloedtest belangrijk?

Je kunt een verbazingwekkende hoeveelheid nuttige gegevens verkrijgen door de toestand van jouw bloed te observerenJe kunt een verbazingwekkende hoeveelheid nuttige gegevens verkrijgen door de toestand van jouw bloed te observeren. Hoewel het geen diagnostische test is, kan het jouw gezondheid ondersteunen. We hebben bloed nodig om ons in leven te houden. Bloed van goede kwaliteit is essentieel voor het behoud van kritieke lichaamsfuncties en algemeen welzijn.

Vroegtijdige interventie is van vitaal belang voor het opsporen van gezondheidsproblemen, chronische infecties en ziekten. Het ontdekken van eventuele onevenwichtigheden in jouw bloed biedt een momentopname van jouw gezondheidstoestand. Het geeft je de mogelijkheid om stappen te maken naar een gezondere levensstijl met een behandelplan met speciale aandacht voor goede voeding. Dit kan grote problemen in de toekomst helpen voorkomen.

Gezonde gewoonten

Bovendien kan het je motiveren om je routine ten goede te veranderen. Het aannemen van gezonde gewoonten in jouw dagelijks leven is uiterst belangrijk. Regelmatige lichaamsbeweging en gezond eten is een natuurlijk medicijn om je te beschermen. Het helpt om ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes type 2 tegen te gaan.

Een behandeling is vaak heel persoonlijk. Het is voor veel mensen fijn om bewuster met hun lijf bezig te zijn. Uit onderzoek blijkt dat we niet gezond genoeg eten. In de reguliere zorg gebeurt er te weinig met voeding. De basis voor een EMB bloedtest is betrouwbare zorg waarbij je persoonlijk voedingsadvies krijgt.

Micronutriënten zijn belangrijk voor je gezondheid. Vitaminen, sporenelementen en mineralen, plus essentiële vetzuren en aminozuren, en fytonutriënten, Maar ook pre- en probiotica: ze zijn betrokken bij het normaal laten functioneren van tal van processen in het lichaam.

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde (OM) was de term bedacht door tweevoudig Nobelprijswinnaar dr. Linus Pauling. Dit voor de gerichte suppletie van micronutriënten voor acute of chronische ziekten zoals artrose.

Wetenschappelijk onderzocht

Vele jaren geleden richtte het wetenschappelijk onderzoek zich niet meer alleen op vertrouwde gebieden. Zoals het gebruik van vitamine C voor het immuunsysteem. Internationale studies onderzoeken al lang veel verschillende toepassingsgebieden en therapiemogelijkheden.

Als het om micronutriënten gaat, is het gezegde “meer is beter” niet van toepassing. Het is altijd afgestemd op een specifieke behoefte. Het is logisch dat je levensstijl van invloed is op je caloriebehoefte: professionele atleten verbranden meer calorieën dan een kantoormedewerker. Een 15-jarige jongere heeft meer energie nodig dan zijn 80-jarige oma. En hetzelfde geldt voor micronutriënten.

De volgende mensen moeten bijzondere aandacht besteden aan hun toevoer van micronutriënten:

 • Mensen die een dieet volgen om af te vallen of die om andere redenen slechts kleine hoeveelheden eten. Bijvoorbeeld ouderen met een slechte eetlust.
 • Mensen met extreem eenzijdige eetgewoonten. Bijvoorbeeld degenen die veel fastfood eten, of fruitariërs, die om ideologische redenen maar een paar verschillende soorten voedsel eten.
 • Veganisten

Andere groepen mensen die op hun toevoer van micronutriënten moeten letten:

 • Mensen die zelden in de zon komen en daardoor risico lopen op een vitamine D-tekort
 • Patiënten die regelmatig medicijnen moeten innemen (bijv. cortisone of bepaalde antibiotica)
 • Mensen die lijden aan spijsverteringsstoornissen
 • Rokers
 • Mensen die veel alcohol drinken

 

Lees ook eens:

Image by storyset on Freepik
Redactie
Als auteur van gezondheidonline.be heet ik je hartelijk welkom op onze platform. Ik ben gepassioneerd door alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de medische en gezondheidssector, heb ik een diepgaande kennis opgebouwd over diverse gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Mijn doel is om jou te voorzien van betrouwbare informatie, praktische tips en inspirerende inzichten die je kunnen helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Door mijn artikelen en adviezen hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw welzijn en dat van anderen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan naar een gezondere levensstijl!

Bloed bij ontlasting: Waar moet je op letten

Previous article

Waarom het goed is om je diepe slaap te verbeteren + Tips

Next article

You may also like

Comments

More in gezondheid